TaaJä - TuPV 1 - 0 (0 - 0)

To 14.8.2008 klo 19.00 Taalintehdas


Otteluraportti

Hyvää te odotitte ja hyvää te saatte! Tämä on raportti mahdottoman vaiherikkaasta pelistä Taalintehtaalla. Aluksi kiitos kaikille, jotka mahdollistitte tämän. Uskomatonta, että vain kivenheiton päässä Kupittaasta on näin upea kenttä. Sääkin helli Veikkoja, joista suurin osa tulikin paikalle yleisillä kulkuvälineillä ja jotkut rohkeimmat jopa kevyesti hölkäten. Leuto tuulenvire heilutti poninhäntiä ja hymyt kurottivat taivaisiin, kun Palloveikot silmäilivät tulevan koitoksen tannerta. Monien mielissä kajastivat tulevat läpiajot, kun Taalintehtaan kentän valtavuus valkeni heille kokonaisuudessaan. Ainoana huolena oli se, että pystyisikö kukaan saamaan pallon ilmassa kulmalipulta maalinedustalle. Lämmittelyssä yritin itse, mutta ei toivoakaan. Päätimme yksissä tuumin antaa kulmapotkut lyhyinä. Vaikein tilanne oli kuitenkin Veikkojen tuoreella valmentajalla mm. Rauman Reippaan Ykköseen kaudella 2005-06 nostaneella Lars Nautiluksella Jo kaksi tuntia ennen peliä oli nimittäin jo 24 Palloveikkojen pelaajaa lämmittelemässä millintarkasti leikatulla ruoholla. Nautilus päätti kuitenkin tukeutua vanhoihin runkopelaajiin ja kokoonpanosta pois jääneet keskittyivät tsemppaamiseen ja peliaikaa saavien hieromiseen. Kiitos muuten pojat kannatuslauluista; varsinkin Palloveikkojen Laulu ja Oodi Bosnalle olivat hienoja kuulla viisiäänisenä.

Sitten itse peliin. Ottelu sai heti alussa parhaan mahdollisen käänteen, kun keskikentän sydämenä taistellut Vellu pääsi vetämään vastapalloon heti aloituksesta n. 60 metristä. Upea veto vasemmalla ulkosyrjällä, pallo yläkulmaan ja taas kentällä nähtiin Vellun tutut voltit täysosuman merkkinä. Vain hetki tästä ja numerot suuremmiksi, kun Vellu näytti upeaa henkilökohtaista taitoa. Saksipotku kulman jälkitilanteesta ei todellakaan ole jokapäiväistä Reissumiestä tällä tasolla, mutta jälleen pallo löysi tiensä verkon perukoille tällä kertaa maalivahdin haaroista ja jälleen yläkulmaan. Hattutempun fantastisesti pelannut Vellu teki vasta toisen puoliajan alussa syöksypuskulla suoraan maalipotkusta, mutta siitä tuonnempana. Ainoan varoituksen Palloveikot sai, kun Vellun harhautuksiin turhautuneet vastustajat lähtivät murhankiilto silmissään jahtaamaan tätä taitofutiksen perikuvaa vihellyksen jälkeen. Nähdessään kylmän teräksen vilahtavan isomman vihollisen kädessä, ei Vellulla ollut muuta mahdollisuutta kuin ottaa pienempi vastustaja ja lyödä sillä isompaa. Tuomari näytti tylysti korttia tilanteen johdosta, mutta tämä ei Vellun menoa haitannut. Hetki tästä, niin Vellu..

Mikään edelläolleista sanajonoista ei pidä paikkaansa. Infernaalinen tuuli heilutti miehiä kentällä, joku filatelisti ottaisi mielihyvin Taalintehtaan kentän kokoelmiinsa ja kioski meni kiinni heti pelin jälkeen. En olisi halunnutkaan kahvia. Palloveikot unohtivat lisäksi vaihtomiehensä ja painitrikoonsa kotiin ja jäivätkin tappiolle kaksinkamppailuissa ja kakkospalloissa. Kummallakaan joukkueilla ei mainittavasti paikkoja ollut, mutta TaaJä sai Veikkojen merkkausvirheen seurauksena pallon suoraan kulmasta sisään. Tästä ei paljoa kostuttu, mutta eipä tuo paljon jalkapalloa muistuttanutkaan. Syöttöjen keskikorkeus oli 3-5 metriä ja keskikentältä annettu syöttö muuttuikin laukaukseksi. Kohti Kampuksen Kaatoa siis.


+++: Evoluutio; Taajä on sopeutunut täydellisesti elinympäristöönsä

++ : TuPV:n Saket; maalivahti oli mies paikallaan ja hyökkääjän loukkaantuminen alkoi näkyä lähes heti

+ : Kentänhoitaja; on varmasti vaikea vetää rangaistusalueen ja laitojen viivat ilman, että ne menevät päällekkäin


- - -: Olosuhteet, joihin ei osata mukautua

- - : Juomisen lopettaminen ja pitkät ajomatkat

- : TurkuEnergia ja hajamielisyys


by Vellu