SaTo - TuPV 4 - 3 (3 - 3)

Ti 10.6. klo 19.15 Salo KHT


0 - 1 J. Palmroth 1 min.

0 - 2 P. Lehtonen (V. Shuudifonya) 3 min.

3 - 3 J. Heino (S. Tuomi) 27 min.


Otteluraportti

Tätä peliä odotettiin kuin vallankumousta molempien leirissä ja niinpä joukkueiden kohtaamisessa olikin kaikki klassikon ainekset. Loistava kenttä, loistava tuomari ja joukkueet, jotka todellakin antoivat kaikkensa. Pientä palelunpoikasta tosin aiheutti Salon sadistinen sää, mutta onneksi revähtymiltä vältyttiin. TuPV sai likkeelle lähestulkoon parhaan joukkueensa ja poissa olivat nopeasti muistellen vain Masa, Nurmi ja Karri. Junnuista liikkeelle lähtivät maalivahti Sakke ja keskikentän Jaakko.

TuPV sai otteluun salama-alun, kun Joni Palmroth pamautti vapaapotkusta karmean pommin ulkosyrjällä. SaTolla oli nähtävästi epäselvää, oliko peli vihelletty poikki vai ei, ja maalivahti saikin muurin asettelun sijasta kaivaa kuulaa verkoista. Pari hetkeä tästä, niin Pete puski lukemat jo turvallisemmiksi SaTon maalivahdin hapuillessa tähtiä. Vielä tovi tästä, niin Jonin kenkä näytti taasen vaarallisuutensa ja paristakympistä lähtenyt veto sai tolpat huojumaan.

SaTo alkoi nostaa päätään kuitenkin ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Liekö sitten herpaantumista vai mitä, mutta hyvin alkanut "oma peli" katosi jonnekin Salon sateeseen. 1-2 kavennus oli vain ajan kysymys ja sieltäpä se saapuikin, kun Salon poika tälläsi pallon maalin Saken hyvästä torjuntayrityksestä huolimatta. Palloveikot olivat alati vaikeuksissa SaTon keskityspallojen kanssa ja kärkien sivuttaisjuoksut eivät myöskään tehnet hyvää psyykelle. Tasoitus oli enemmän kuin lähellä SaTon kulmapotkusta, mutta takatolpalla ollut Vellu putsasi pallon aivan maaliviivalta. Sisällä peliväline ei ollut missään nimessä, toki sen nyt myöntäisin, jos asia niin olisi. 2-2 syntyi ikävästi Palloveikkojen oman pelaajan päästä ja nyt alkoivat Veikkojen päät taas laskea tuttuun tapaan. SaTo siirtyi 3-2 johtoon keskikenttämiehen hyvällä vedolla, mutta kuitti tuli nopeasti: Juha Heino pääsi yksin kohtaamaan SaTon maalivahdin ja Juha ei näistä yleensä erehdy. Tauolle lähdettiin siis 3-3 numeroissa.

Toinen puoliaika alkoikin rauhallisemmissa merkeissä ja TuPV laski ehkä vähän liiankin alas pyrkien vastahyökkäyksiin. Molemmilla joukkueilla oli tilanteensa, mutta oli varmasti kaikille selvää, että seuraava maali ratkaisisi kuka saa prinsessan ja puoli valtakuntaa. Harmillisesti ne otti haltuunsa salolaiset, kun jälleen kulmasta hyvä pusku ja peli loppunumeroihin 4-3. Loppupeli sujuikin keskikentän painitalkoissa, mutta totuuden nimessä on sanottava, että SaTolla ei ollut johtomaalin jälkeen enää hätäpäivää.

Palloveikkojen ei todellakaan ole syytä hävetä esitystään sarjajohtajaa vastaan, sillä koko joukkue pelasi omalla tasollaan ja SaTon fyysisyys ja pituusylivoima nyt vain sattuivat kääntämään tämän pelin. Jos Palloveikot pelaavat näin loppukauden, niin yläloppusarjasta tulee mielenkiintoinen vääntö. Kohti uusia seikkailuja ja Parkin keskiviikon koitosta!


+++: SaTo; hyvä ja rehti joukkue, olette ansainneet pisteenne.

++ : TuPV; joka jätkä teki kaikkensa, mutta pallo on pyöreä ja joskus jopa ellipsi.

+ : Tuomari; tuomarista kertoo paljon, että häntä tuskin huomasi. Eipä tullut mussuttamisen tarvetta.


--- : Sää; pitää nyt jotain valittamista keksiä..

-- : Makkarat; minä ainakin unohdin hakea. Voitte lähettää ne osoitteeseen..

- : Pituuskasvu; missä pelaa?


by Vellu