RaiTeePee - TuPV 2 - 0 (1 - 0)

La 17.5. klo 15.00 Kuloinen hiekka, Raisio


Otteluraportti

Hei, kuka puhuu? on hieno elokuva. Hei, kuka puhuu nyt? on myös lähestulkoon megalomaanisen fantastinen elokuva. Hei, kuka puhuu myös? on jo ylivertaisuudessaan totalitaarinen kierrehyppypotku nykyelokuvan jähmeään etuvesseliin, joka kieppuu suuressa Hollywoodin nivuksistossa valmiina rankaisemaan kaikkia. Hei, jos joku vittu voisi vaikka puhua! on Turun Palloveikkojen 90 minuuttia kestävä elokuva RaiTeePee -pelistä. Täytyy tähän heti alkuun sanoa, että Kuloisten stadion on kohtuullisen kokoinen finni Turun seudun jalkapallokenttien takapuolessa. Peli ei kenttään ratkennut, mutta voisi näitä pelejä ihan todentotta siirtää jonnekin muualle. Ihan tosi. Jos maata pitkin lähtenyt syöttö ei muutu infernaaliseksi pompuksi jalan yli, niin sitten haltuunotto kestää niin pitkään, että vastustaja on kyljessä ja välillä myös selässä. Tänään tosin Palloveikkojen peli oli sen verran luokatonta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, että turpaan olisi tullut vaikka kappelissa.

Palloveikoilta ei peli lähtenyt oikeastaan koskaan käyntiin. Oli alusta alkaen tiedossa, että Joni "Grasshopper" Nurmi ei pystyisi antamaan maalipotkuja pitkälle, joten pakistolta vaadittiin hakuja alhaalta. Harmillisesti tämä heijastui Veikkojen aiemmin niin suitsutettuun hyökkäyspeliin. Vaikka pidimme palloa, joutui linkit tulemaan palloa vastaan ja sitten.. Niin.. Mitä sitten? Pitkä puolustuksen selustaan ja imaami antaa rukouskutsun. Hyvänä kakkosvaihtoehtona oli pakin antama pallo linkille laitaa pitkin, joka oli jo vartioitu. Eipä ollut suurikaan yllätys, että RaiTeePee sai ensimmäisellä puoliajalla kulman jälkitilanteesta maalinsa. TuPV seisoi kuin hipin silmä, kun RaiTeePeen kaveri sai rangaistusalueen sisällä pallon ja.. 1-0. TuPV:n paikat ensimmäisellä puoliajalla olivat lähinnä pallonsiirtelyä kuudentoista rajalla ja välillä sisällä. Hei, olisiko mitenkään mahdollista, jos joku voisi vaikka avata sanaisen arkkunsa? on TuPv:n puolustuksen synkkä draama. Aivan karmeita merkkausvirheitä, jotka sitten johtivat fiaskoon. Epäselvyyksiä pääpalloissa, joihin joukkuetoveri on ilmoittanut menevänsä. Typeriä syöttöjä suoraan vastustajan jalkaan. Perkele. RaiTeePeen 2-0 osuma syntyi, kun kotijoukkueen taitava ja vikkelä kärki pääsi hämmentämään rangaistusalueen sisään ja puolustajan vastusteluista huolimatta siirsi pallon maaliin. Eipä siinä, taitava kaveri ja hänen toverinsa eivät antaneet yksinolleelle puolustajalle mahdollisuuksia.

Sekä TuPV että RaiTeePee pelasivat lopun kymmenellä miehellä, kun ensin Joel joutui ottamaan suoran ulosajon tilanteessa, jossa vastapuolen maalihai oli pääsemässä läpi. Kädestä kiinni ja maahan, simsalabim! Vaikka Jokke ei ollut alimpana miehenä tilanteessa, suora punainen oli ainakin omasta mielestäni oikeutettu. Toivottavasti kaveri ei loukkaantunut pahasti; taitava yksilö ja ainakin yritti jutustella mukavia. RaiTeePeen ulosajo taas.. Voitko ystävällisesti mennä uhoamaan vaikka Raision ah, niin vilkkaasti liikennöityyn keskustaan? Mielestäni on aivan helvetin A) epärohkeaa B) pelkurimaista C) mamoa tönäistä selästä niin kovaa kuin lähtee poiskävelevää pelaajaa. Ei se ole vastustajan vika, että sinulla ei tukka kasva. Lopussa TuPV sai otteen pelistä ja kolmeen puolustajaan siirtyminen sai keskikentälle sykettä. Mutta minkäs teet, kun ei maaleja tule niin.. No, toivottavasti seuraavassa pelissämme helpoilta maaleilta vältytään ja puhumme enemmän. Vaikka sitten Bruce Willisin äänellä. Yippikaiyee, TuKV!


+++: RaiTeePeen kärki; toivottavasti ei loukkaantunut pahasti

++ : TuPV:n Masa; hyviä keskityksiä ja vapareita, rauhoitti peliä hienosti

+ : Tuomari; tiukka linja ja kortitkin löytyivät oikeissa kohdin


- - -: TuPV; hyökkääjät saavat tästedes laukoa ja puolustus saa merkata miehensä. Keskikenttä saa auttaa tässä.

- - : Kenttä, ilma ja Raisio; vaadimme nurmea, aurinkoa ja opasteita!

- : RaiTeePeen hyökkääjä; mitä se kertoo sinusta, että hoet "tappavasi tuon pitkäletin"?


by Vellu