TuPV - AFC Campus 0 - 1 (0 - 1)

Ma 18.8.2008 klo 18.45 Impivaara KHT


Otteluraportti

Jumala heräsi aamulla pilvivuoteestaan hivenen hämmennyksissä. Ei hän enää humalassa ollut, vaikka ilta olikin venähtänyt pelatessa korttia kavereiden kanssa. Jotain tärkeää oli unohtunut, siitä hän oli varma, mutta mitä kummaa se oli? Hän pyysi Pietaria tuomaan hoidettujen töiden listan ja otti halulla vastaan tuoreen kahvin sekä munkkirinkilän. Ryppyiset kädet selasivat muistion sivuja, ja hän mutisi ääneen:

- Ei hittolainen.. Mikä ihme on unohtunut.. Katsotaanpas.. Jonin jalka ja Sampen auto on hajotettu, Pansion kentälle on tuotu lisää kiviä, Kupittaan harjoitusvuoroja on Palloveikkojen mahdotonta saada. Joo, nämä on kunnossa.. Pietari!

-Niin, Herra?

-Eihän Palloveikoilla vain ole tänään peliä? Taitaisi olla Campus vuorossa, jos näin on! Nyt on kiire!

-Olette oikeassa, oi mestari! Hetki vain, niin tuon sääkoneen! Pietari sanoi ja poistui juosten kellariin.

Jumala naputti sormiaan hermostuksissaan, kunnes kuuli Pietarin lähestyvien askeleiden äänen. Pietari tuli tohkeissaan sisään koputtamatta kantaen sylissään valtavaa generaattoria. Hän laski laitteen työpöydälle ja asetti töpselin seinään.

-Olkaa hyvä, Herra.

-Menehän nyt helvettin siitä, Jumala tokaisi ja astui kojeen ääreen. Mitenkäs tätä käytettiin.. Normaali sää, Ruisrock, Vellun kauppamatkasää, Vellun kesälomasää, vittuillaan Vellulle-sää, Avointa vittuilua Vellulle-sää.. Ahaa! Tuossapa se onkin! Turun Palloveikkojen pelisäät 2008! Joo!

Jumala napsautti kytkintä ja kuin taikaiskusta sysimustat pilvet lähtivät kulkemaan läpitunkemattomana massana kohti Impivaaran kenttää.

-Oliko tässä kaikki, Herra?

-Odotas.. Lähetä vielä paikalle kaikkein osaamattomin tuomari, jonka löydät.

-Käykö Jakonen?

-No ei todellakaan käy! Laita sinne se nuori kaveri, joka ei uskalla viheltää ja kerro sille, että jos ei Campus saa pilkkua kyseenalaisesta tilanteesta, niin laitan hänet tuomitsemaan Bosnan pelejä!

-Selvä on, Herra. Laitetaanko normaali määrä harhasyöttöjä ja kaikki vedot menemään ohi?

-Juu, laita vain. Oppivatpa ne kehvelit olemaan ryyppäämättä koko aikaa. Tuopas tänne ne Suomen ottelukaaviot kaikista tulevista karsinnoista, niin lisäillään vähän Brasiliaa ja Argentiinaa sinne tänne. Ovat päässeet liian helpolla.

Aamun tapahtumista tietämättömät Palloveikot olivat kokoontuneet voitontahtoisina kentälle ja valmistautuivat puhkomaan Campuksen puolustuksen veitsenterävillä syötöillä. Joni asteli maaliin ontumatta, mikä lupaili hyvää tulevaisuutta ajatellen. Veikot saivat jalkeille lähes parhaan miehistönsä, mutta kun ei maalinteko onnistu, niin näitä pelejä on aika hankala voittaa. Koko kauden jatkunut unisuus oli jälleen läsnä ja Veikot antoivat Campuksen painostaa. Campus karvasi ylhäältä ja kun Veikkojen syöttöpeli oli hivenen hakusessa ja puhe ei toiminut, niin jälleen tuli ikäviä pallonmenetyksiä ja merkkausvirheitä. Sitten alkoivat myös suut käydä hivenen väärään malliin ja.. Ottelun ainoa maali syntyi, kun Campuksen kärki pelasi korkean pallon loppuun asti ja Joni taas pelasi kärkimiehen pään loppuun asti. Tuomari laittoi pallon pilkulle Jonin protesteista huolimatta. Joni oli hyvin mukana oikeaan nurkkaan uponneessa laukauksessa, mutta aivan ei pituus rittänyt ja pelastus jäi viidestä sentistä kiinni. Selvää rikettä en tilanteessa nähnyt, mutta ei tuomarin vihellys kuitenkaan mikään huutava vääryys ollut. Tosin se nyt ei ole Jonin vika, että kaveri oli kevyempi tilanteessa, jossa pelaaja on ilmassa kylki kohti maalivahdin etuprofiilia ja Joni osui mielestäni palloon ensin. Jos joku näki tilanteen paremmin, niin laittakaa kommenttia.

Ensimmäisellä puoliajalla Palloveikot eivät saaneet oikeastaan yhtään kunnon tekopaikkaa, mutta onneksi pilkun jälkeen asenteessa tuli kaivattu muutos ja toiselle puoliajalle saapui aivan erinäköinen joukkio vihaisena kuin kenguruperhe moottoritiellä. Pallo pyöri alakerrassa mallikkaasti, mutta jotenkin hyökkäykset hyytyivät joko laitoihin tai n. kymmenen metrin päähän rangaistusalueesta. Pate nousi omalta laidaltaan muutaman kerran ja lähti leikkaamaan keskustaan, mutta Campuksen alhaalle valunut miehistö blokkasi laukaukset. Mikalla toisella laidalla oli omat paikkansa myös, mutta ei tänään.. Toinen puoliaika oli aivan Veikkojen hallinnassa, mutta kun ne harvat vedotkin lähtivät järjestään kohti korpikuusen kantoja, niin lopputulos ei ole järin valtava yllätys. Tuomarin paitsioiden näkeminen taasen lähenteli välillä vainoharhaisuutta. Välillä tuntui, että jokaikisen pystyynjuoksun kohdalla piipari puhalsi fanfaarin. Olisipa vain ollut molempiin suuntiin näin, mutta kun Campuksen kaveri lähti pari metriä linjan alta, niin pilli pysyi hiljaa. Pelin jälkeen muutama joukkuetoveri antoikin melkoisen kitkerää palautetta tuomarin toiminnasta.

Jotain pitäisi nyt tapahtua, mikäli Veikot mielivät myös voittaa näitä pelejä. Puolustuksessa on toki omat ongelmansa, mutta jos joukkue on päästänyt yhden maalin peliä kohden, niin syyttävä sormi kohdistuu enemmän toisaalle. Maalivahtiin ei ole kaatunut yhtään mitään todellakaan. Nythän Veikkojen perushyökkäyskuvio1 on seuraava: pallo laitapakin kautta linkille, joka syöttää keskikentän keskelle. Tästä pallo siirretään joko toiselle laidalle tai laitetaan seinänä takaisin linkille. Sitten pallo heitetään maalille ja toivotaan parasta. Hyökkäyskuvio2 on korkea pallo joko pakin tai keskikentän toimesta kärjille, jotka odottavat linjassa. Toivottavasti TuKV-peliin saadaan varioitua enemmän syöttösuuntia ja kärjille sivuttaisjuoksuja. Katsotaan mitä tapahtuu. Ainakin ilma pysyy samana, se on aamen.


+++: Campuksen taistelu Veikkojen myllytyksessä

++ : Toisen puoliajan Palloveikot

+ : Keksikää itse


- - -: TuPV:n maalinteko

- - : Olosuhteet; sää, tuomari ja muut peli-iloon vaikuttaneet tekijät

- : Pelattaisiinko heti alusta, jookos? Joo!


by Vellu